02/01/17

Cum arată casa anului 2016. Un pariu câștigat cu spațiul | Foto și Video

Casa anului 2016 este o locuință perfect adaptată vremurilor în care trăim, deci și foarte atentă cu mediul înconjurător.

Cea mai frumoasă casă a anului în Marea Britanie a devenit o căsuţă din Edinburg, cu un design jucăuș, dar foarte bine gândit din punct de vedere al eficienței energetice.


Casa este gândită pentru o bună ventilare vara și o încălzire eficientă iarna
Dintr-o listă cu 20 de case înscrise în concurs, specialiştii au desemnat-o câştigătoare pe cea construită de arhitectul Richard Murphy, care e şi stăpânul acesteia.


Casa a fost construită pe un teren mic, iar lotul este unul extrem de îngust

Locuinţa, aflată în oraşul scoţian Edinburgh, dispune de un panou solar instalat pe acoperiş şi e dotată cu un sistem high-tech care asigură circulaţia aerului proaspăt, iar apa de ploaie este colectată şi utilizată pentru baie. Ingenios e și designul interior, unul extrem de interactiv.Fiecare colț al construcției dezvăluie ceva nou, grație nișelor ascunse de ușile glisante, care optimizează spațiul. Numeroase secţiuni în perete, asemenea unor geamuri, fie scaldă casa în lumina de zi, pe timp de vară, fie o feresc de frigul iernilor scoțiene.Sistemul bine gândit i-a luat proprietarului aproape un deceniu de trudă. Clădirea are o suprafaţă de 165 de metri pătraţi.

VIDEO


Foto: richardmurphyarchitects.com

Dacă te interesează astfel de ştiri, te aşteptăm să te alături paginii noastre de Facebook, cu un Like mai jos:Ultimele Anunțuri:

Cazare Acomodation UNTOLD  ELECTRIC CASTLE, AP. 3 cam, 4-6 pers.

Inchiriere Apartament

590 €

3 Camere

Cluj, Cluj-Napoca


Inchiriez ap. 3 cam in perioada festivalelor UNTOLD  ELECTRIC CASTEL

Inchiriere Apartament

590 €

3 Camere

Cluj, Cluj-Napoca


Inchiriez  AP. pentru 8-12 persoane in perioada UNTOLDELECTRIC CASTLE

Inchiriere Apartament

1200 €

6 Camere

Cluj, Cluj-Napoca


Garsoniera 29 mp utili, etaj I, renovata, la Gara proprietar

Vânzare Garsonieră

19500 €

Bacau, Bacau