13/10/21

Idei pentru bucătării open space





Bucătăriile open space(tradus pe romaneste spatiu deschis) sunt una dintre cele mai căutate caracteristici ale unui apartament de familie, grație designului lor aerisit, spațios și versatil. De obicei, combină bucătăria și zona de luat masa a unei locuinte.. De fapt acestea sunt foarte versatile, ceea ce este motivul pentru care îi iubim atât de mult.

Primul pas, atunci când vine vorba de proiectarea unei bucătării în plan deschis, are în vedere aspectul bucătăriei și modul în care aceasta funcționează cu restul zonelor unui aranjament în plan deschis este vital, mai ales dacă vă gândiți să creați o bucătărie de familie, care are nevoie de o planificare atentă.

Rețineți că, odată ce bucătăria face parte dintr-un spațiu deschis, aceasta va avea un impact asupra tuturor celorlalte zone - nu există nicio închidere a ușii aparatelor zgomotoase și dezordinea rămasă pe blaturile de lucru după pregătirea mesei. La fel, dulapurile vor fi vizibile tot timpul, deci trebuie să arate elegant.



Avantaje


Unul dintre cei mai mari avantaje este că bucătăriile în plan deschis aduc într-adevăr întreaga familie și, prin urmare, întărește faptul că bucătăria este inima casei. De asemenea, creează o senzație spațioasă, deoarece nu există bariere vizuale care să permită curgerea camerei. Dacă îți place să te distrezi, acestea sunt o opțiune excelentă - poți să gătești și să vorbești în continuare cu oaspeții tăi - mai puțini pereți fac un spațiu mai sociabil.

Insulele de bucătărie, cu baruri pentru micul dejun, devin centrul în care se pot face temele, în timp ce vă punem la curent cu noutățile zilei. Sau dacă aveți copii mici, aceștia se pot uita la televizor de pe canapea în timp ce sunteți în bucătărie, dar zona în plan deschis vă permite să le urmăriți tot timpul.

Dezavantaje


Poate fi costisitor inițial dacă pereții trebuie doborâți, cu toate acestea, pot adăuga valoare casei dvs. - deci avantaje si dezavantaje. Deoarece nu există camere individuale, depozitarea poate fi o problemă, deci merită să luați în considerare modul în care ați putea dori să abordați acest lucru - ideile pot include rafturi, unități de perete suplimentare, canapele cu depozitare dedesubt și bufeturi.

Datorită spațiilor comune, de luat masa și de living, zgomotul poate fi o problemă, nu există spațiu de relaxare dacă copiii sunt zgomotoși în spațiul de locuit. De asemenea, mizeria si mirosul dintr-o bucătărie open space se poate răspândi - și dacă vă relaxați pe canapea, este posibil să vedeți oalele și tigăile murdare care trebuie spălate!

Delimitati spatiul pentru cina si living.


Un apartament cu spatiu open space trebuie să aibă să aibă zone bine definite - canapea, spatiu mancat, zona gatit- chiar dacă sunt deschise unele față de celelalte, așa că începeți prin a planifica ce zonă va ocupa bucătăria.

Trebuie să vă gândiți unde va fi poziționată masa de luat masa. Rețineți că nu veți dori o plimbare lungă de la zonele de gătit pentru a duce mâncarea la masă, astfel încât zonele de bucătărie și de luat masa trebuie gândite împreună.



Selectați culoarea potrivită pentru bucătăria open space


Alegerea culorii potrivite pentru dulapuri poate ajuta la distingerea bucătăriei ca zonă în cadrul planului deschis, așa că nu vă fie teamă să alegeți nuanțe precum albastru sau verde pentru unități.

Acest lucru poate fi repetat în accesorii sau mobilier din alte zone pentru a crea o legătură subtilă în spațiul deschis.






Dacă te interesează astfel de ştiri, te aşteptăm să te alături paginii noastre de Facebook, cu un Like mai jos: