13/10/22

Modalități eficiente de amenajare a unui apartament mic

Pe masura ce viata in marile orase devine tot mai scumpa, apartamentele mici devin tot mai populare.Chiar daca spatiul apartamentului tau nu este foarte mare, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la stil si comfort.

Va vom prezenta in cele ce urmeaza cateva idei de organizare a unui spatiu foarte mic, astfel incat sa para mai spatios si mai confortabil. Desi toate locuintele din imaginile de mai jos nu depasesc 50mp, acestea sunt bine organizate, unice si abunda de personalitate, cu spatii bine definite.

Indiferent ca visezi la un loc al tau sau il ai deja, aici vei gasi cateva idei care cu siguranta pot transforma micul tau spatiu in ceva de poveste. Daca te intrebi cum poti amenaja un spatiu mic, iata cateva trucuri:

1. Creati un punct de focalizare.
Acesta se poate realiza prin folosirea unui mobilier care atrage atentia spre un singur punct al incaperii. Folosirea acestui punct de focalizare ajuta la crearea coeziunii si a unui punct vizual de interes. Puteti vedea mai jos un perete negru care capteaza atentia si care mascheaza cu succes baia.

2. Umpleti spatiile goale cu spatii de depozitare
Incercati sa umpleti spatiile goale cu rafturi de depozitare, cosuri incorporate. Organizarea bunurilor va va ajuta sa aveti un acces mai facil la acestea.3.Planificati atent aspectul locuintei
Cand achizitionati mobilierul si electrocasnicele, trebuie sa tineti cont de cat spatiu util detineti. De asemenea, nu inghesuiti toata mobila intr-un loc, ci rasfirati-o astfel incat sa utilizati fiecare coltisor disponibil.

4.Planificare spatiilor de depozitare
Fiti cretivi cu spatiile de depozitare. Luati in calcul folosirea sertarelor, cosurilor, rafturilor pentru a depozita articolele, deoarece veti economisi spatiul si veti evita dezordinea sau ingramadirea lucrurilor pe podea.

5.Folositi un mobilier util
Daca nu dispuneti de prea mult spatiu, incercati sa utilizati piese functionale care pot fi mutate cu usurinta, cu mai multe intrebuintari, sau care pot fi ascunse. De exemplu, puteti achizitiona scaune cu profil redus (care pot fi ascunse cand nu sunt folosite) sau un pat care poate fi ridicat cand nu este utilizat.6.Utilizati la maximum spatiul orizontal
O modalitate de a maximiza folosirea spatiului orizontal este sa stivuiti obiectele unul peste altul. De exemplu, utilizați rafturi sau rafturi plutitoare pentru a depozita articolele de pe podea.

7.Utilizat un mobilier cat mai compact.

Spre exemplu, 2 fotolii mici si o masuta de tip bar, va pot ajuta sa maximizati spatiul.


8. Utilizati o paleta de culori deschise
Nuantele neutre vor face ca spatiul sa para mai mare, mai luminos si mai aerisit.
Dacă te interesează astfel de ştiri, te aşteptăm să te alături paginii noastre de Facebook, cu un Like mai jos: